1553

"Smolyan Cup” събира пари за две болни деца и девойка

След няколкогодишно прекъсване, благотворителният футболен турнир "Smolyan Cup” се завръща тази събота и неделя в родопския град.

За пореден път организаторите на проявата, между които са Антоан Шотаров, Венцислав Чавдаров и Антон Шемширов, ще се опитат да помогнат на 18-годишната Дани от Смолян, която претърпя трансплантация на костен мозък в Турция.

Даниела Йорданова обаче продължава поддържащо лечение. На всеки три месеца тя трябва да посещава лечебното заведение в южната ни съседка. Всяко посещение, свързано с изследвания и пр., струва на семейството й 5 000 лв.

 Турнирът ще се опита да помогне и на Анета Чолакова от Чепеларе. Младата майка сама се грижи за двете си деца, които са със здравословни проблеми. Дъщеря й Станимира не може да се движи, храни и обслужва без нейна помощ. Момичето се разболява на осем години. Всичко започва с тежко главоболие. Следва лутане по болници лекарите поставят на Станимира тежки диагнози, сред които хидроцефалия, епилепсия и др. С подкрепата на Фонда за лечение на деца в чужбина, семейството заминава за клиника във Франция. Там детето претърпява четири тежки операции. Големите отговорности, грижи и проблеми започват да тежат на бащата... Един ден той просто изоставя семейството и децата си.

Анета обаче и до днес продължава да се бори за живота им. Синът й, който сега е 14-годишен, също е с нелека диагноза. Семейството живее на квартира и често парите не достигат за елементарни битови нужди. Станимира се храни със специални храни. Лекарствата също не са евтини. Ани разчита само на парите от пенсията на Станимира и заплатата си, като личен асистент. От следващия месец обаче ще й бъдат спрени. 

Даниела и Анета ще присъстват лично в неделя на награждаването на отборите. През двата дни на турнира ще има поставени кутии за дарения. Всяка дарена стотинка е огромна помощ за двете семейства. За това организаторите призовават през този уикенд да се разходим до стадиона, да се насладим на футболния турнир и да подадем ръка на наши съграждани в нужда.

Турнирът по футбол на малки врати стартира на 13 май от 14:00 часа на Многофункционалното спортно съоръжение, което се намира в района на Стадион "Смолян". В него участие ще вземат общо 10 отбора, с представители на Смолян, Рудозем, Чепинци и Мадан. Таксата за участие на състезател е от 15 лв. Срещите на 14 май стартират в 08:00 часа, като победителят ще стане ясен в 19:00 часа. Нека бъдем съпричастни и да подпомогнем благотворителната проява!

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Какво очаквате от кабинета „Денков-Габриел”