Следвайте ни

Смолянско отново в червената зона, 36 заразени за 24 часа

viber icon

Област Смолян отново е в червената зона на епидемичната карта в страната, съобщиха от РЗИ. Данните на инспекцията показват ръст с 50 на сто на новите случаи на заразени с коронавируса през последната седмица. В болниците в областта също се наблюдава повишен брой пациенти с COVID-19, но засега има достатъчно свободни легла.
Новите случаи на коронавирус в Смолянско през последната седмица са 90, а само вчера са регистрирани още 39 заразени от 6 общини в областта. Най-много са новите случаи в Смолян и Златоград. От РЗИ обясняват повишената заболяемост както с либерализирането на противоепидемични мерки, така и с разпространението на британския щам на вируса в страната.
Учител от община Златоград, двама служители от социален център и от помощния персонал в детско заведение в община Смолян са сред новите позитивни случаи. 

Лицата под карантина в региона са 298. 
До 10 март се планира да се извърши ваксинация на членове на секционни избирателни комисии, ангажирани с вота на 4 април. Ваксини ще се осигурят и за резервните членове на СИК.

 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?