Следвайте ни

Рецепта за дълголетие: Баба Босилка закръгли 1 век с кисело мляко

viber icon

Босилка Ботунарева  от Смолян закръгли 100 години. Жената отбеляза 1 век на 16 май  т.г., а днес кмета на Смолян Николай Мелемов й връчи традиционния към столетниците подарък - поздравителен адрес и сумата от 500 лв.   

"Малко са тези, които имат щастието да преминат през изпитанията и радостите на цял век и да продължат живота си в ново столетие. Изразявам своето преклонение пред твоята мъдрост, трудолюбие и житейски опит. Дълголетният ти жизнен път е пример за всеотдайност и отговорност", каза Мелемов на рожденичката. Той й пожела здраве и още дълги години да се радва на децата, внуците и правнуците си.

Баба Босилка благодари за вниманието и каза, че вече трудно вижда. Киселото мляко е нейната рецепта за дълголетие. С него не се разделя и  досега. През живота се е занимавала със селскостопанска работа. Радва се на трима сина, 6 внуци и 9 правнуци, които полагат грижи за нея.

Още една възрастна жена имаме през тази година от Широка лъка, която през юли месец ще навърши сто години, съобщиха от общината.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Петя

20.05.2020 | 14:40

Много дали от 500 лв. тази община ! Ти да видиш! За 100 г. живот достоен, си заслужил шепа пари, по-малко и от минималната заплата!

Отговори
0 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?