Следвайте ни

Смолянчанин съди всеки, който му е сторил добро

viber icon

70-годишен правист от Смолян се прочу с неизброимите си жалби до всички институции през годините. Уникалното при него е, че редовно съди хора, които са му направили добро. Така например пуска жалба преди години до полицията срещу зъболекаря си, тъй като след зъбна интервенция устата му миришела. Жалва се и от фирма, която му сменила дограмите вкъщи.  Делото тръгва, но вбесеният фирмаджия събира бригада и маха дограмите посред зима.

Нищо обаче не е по-атрактивно от последното дело. През 2010 г. той сяда на кафе с бизнесмен от строителния бранш и го убеждава да му стане гарант и да му напише записна заповед за 2 млн. евро, тъй като щял да прави бизнес с руски генерал, който да му праща за разфасоване стари военни кораби за скрап. "Нищо не стана с бизнеса с разфасоването, ала миналата година възбуди дело, иска си от мен парите по записната заповед, която съм му подписал за гарант. Смолянските магистрати си направиха отвод и делото мина в Районен съд - Пазарджик, а сега е в Апелативен съд - Пловдив, още няма решение", каза пострадалият бизнесмен. В същото време има висящо дело срещу Иван, че е подал декларация с невярно съдържание, тъй като на сумата от 2 млн. евро дължи над 100 000 лв. държавна такса. 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?