Следвайте ни

Смолянчанин намери чанта с 8000 лв., търси собственичката

Смолянчанин намери дамска чанта с портфейл вътре, в който има над 3000 евро и 1450 лева, 9 дебитни карти и личната карта на собственичката - Таня Борянова Коленарова.

30-годишният Илия Савов намерил чантата до сградата на пощата в центъра на Смолян по време на зрелищното автомобилно шоу Smolyan Race 2019 вчера. Издирвам собственичката да й върна чантата с парите и документите, каза Савов. Илия Савов ще чака жената пред сградата на Областната дирекция на МВР - Смолян в 12 часа днес, за да й върне чантата с крупната сума и документите.

През декември миналата година Илия Савов намери загубено пормоне на възрастна жена до кино "Дружба" в Смолян. В него имаше 1000 лева и евро. Савов издири собственичката и й върна портмонето с парите. Пенсионерката го почерпи в замяна с шоколад. Младият смолянчанин е сирак, израснал е в дом. "Въобще не си помислих да ги прибера за себе си. Знам какво е да нямаш, защото съм израснал в дом. Затова чуждото никога не ме е съблазнявало", казва Савов. 

Мечтата му е да открие майка си, за да каже поне веднъж в живота си "мамо".

Илия живее в общинско жилище. Зимата работи в ски зоната в Пампорово, а през лятото - на морето. 

Петя Гайдарова

Кореспондент Смолян екип "регион"

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?