Следвайте ни

Смолянчанин намери чанта с 8000 лв., търси собственичката

viber icon

Смолянчанин намери дамска чанта с портфейл вътре, в който има над 3000 евро и 1450 лева, 9 дебитни карти и личната карта на собственичката - Таня Борянова Коленарова.

30-годишният Илия Савов намерил чантата до сградата на пощата в центъра на Смолян по време на зрелищното автомобилно шоу Smolyan Race 2019 вчера. Издирвам собственичката да й върна чантата с парите и документите, каза Савов. Илия Савов ще чака жената пред сградата на Областната дирекция на МВР - Смолян в 12 часа днес, за да й върне чантата с крупната сума и документите.

През декември миналата година Илия Савов намери загубено пормоне на възрастна жена до кино "Дружба" в Смолян. В него имаше 1000 лева и евро. Савов издири собственичката и й върна портмонето с парите. Пенсионерката го почерпи в замяна с шоколад. Младият смолянчанин е сирак, израснал е в дом. "Въобще не си помислих да ги прибера за себе си. Знам какво е да нямаш, защото съм израснал в дом. Затова чуждото никога не ме е съблазнявало", казва Савов. 

Мечтата му е да открие майка си, за да каже поне веднъж в живота си "мамо".

Илия живее в общинско жилище. Зимата работи в ски зоната в Пампорово, а през лятото - на морето. 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?