49
Следвайте ни

Смолян става домакин на международен лагер по спортни танци

viber icon

Три дни, от 15 до 17 октомври, Смолян за трети път ще посрещне топ  състезатели по спортни танци от Италия, Франция, Литва, Австрия, Германия, Гърция и Япония. Родопският град за пореден път е домакин на международния тренировъчния лагер. Инициатори са PG DanceStudio – Павлина Георгиева от Смолян и Добрина Паричкова от Бургас. Мащабното спортно събитие се провежда под патронажа на Община Смолян и в партньорство с Българската Федерация на Клубовете по Спортни Танци – БФКСТ.

Танцьорите ще имат възможност да тренират в отличните условия на Спортната зала „Величко Чолаков“, съобщи кметът на Смолян Николай Мелемов.

Треньори ще бъдат едни от най-известните в областта на латино и стандартните танци имена – Бенедето Феруджа – Италия, Франк Брангбург – Франция, Джоан Уилкинсън – Австралия, Томас Танка – Чехия, Добрина Паричкова – България, Дима Пакхомов и Александра Мейсън – Италия и др.

Тренировките ще се провеждат без публика и при стриктно спазване на мерките срещу COVID-19.

„Вярвам и не спирам да се боря и да влагам цялата си енергия и желание в това да се превърне Смолян в международен център на спортните танци“, коментира Павлина Георгиева.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?