Следвайте ни

Смолян с нова украса за празниците, но без видеостена

viber icon

Смолян ще посрещне за пръв път Нова година без традиционната видеостена за поздрава на президента и Дунавското хоро. В родопския град отмениха всякакви прояви, на които може да има струпване на хора. Отпаднаха коледните базари, няма да го има и традиционното тържество около запалването на светлините на елхата с децата от детските градини, заради епидемичената обстановка, заяви Момчил Николов, секретар на общината.

В града обаче тече ударно поставянето на новата улична коледно-новогодишна украса, закупена от Общината. Вече са отрупани със светлинки и дърветата по ларгото на града, както и елхите във всеки от кварталите.

"Ако нещо се промени към добро, може да мислим за някакво тържество, но едва ли. 2021 година обаче ще бъде посрещната с пищна заря", заяви  Николов.

В останалите 9 общини в Смолянска област също не предвиждат събиране по площадите на Нова година. В туристическия бранш никой не се хвали с много резервации нито в курортите, нито в селата.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?