1553

Смолян поде куп инициативи за 17-годишния Мариян

Професионалната гимназия по техника и технологии „Христо Ботев“ в Смолян отправи апел към всички българи да помогнат за спасяването на 17-годишния Мариян Давидов. Момчето страда от лимфобластна левкемия, състоянието му се е влошило и спешно се нуждае от финансова подкрепа за лечение в чужбина.

След проведени няколко курса химиотерапия, заболяването е овладяно (настъпва ремисия). Но настъпват и усложнения - Ешерихия коли сепсис в лява поплитеялна ямка. Извършена е хирургична интервенция и положението е овладяно. При извършване на лумбална пункция, се установява бактериален менингит (мозъчен абцес). В момента лекарите лекуват инвазивната церебрална аспергилоза (гъбична инфекция), но не успяват успешно да овладеят състоянието му и то е изключително тежко.

„На 19 януари откриха заболяването и Мариян започна лечение в Пловдив, но сега рязко му се влоши състоянието и са се отключили други заболявания. Спешно се нуждае да замине за лечение в чужбина“, споделиха от гимназията.

Всички в учебното заведение – учители и ученици, търсят варианти да се помогне на Мариян. „Мариян е много лъчезарно, отзивчиво, любезно и усмихнато момче. Винаги е откликвал в благотворителни инициативи, които организираме в училището. Всички негови съученици искат той отново да е в класната стая и догодина, на предстоящия абитуриентски бал, да е с тях“, казват учителите.

В Смолян се подготвя благотворителен футболен турнир. Съучениците от класа на момчето са направили кутии за дарения. Смолянски училища подготвят и благотворителен концерт.  

Мариян можем да подкрепим с дарение с карта, PayPal, ApplePay, GooglePay, Revolut или по IBAN сметка:

https://pavelandreev.bg/campaign/jivot-za-mariyan

Банка: Алианц Банк България

IBAN: BG79BUIN95611000739745

BIC: BUINBGSF

Получател: Фондация Павел Андреев

Основание: Дарение за Мариян Ивов Давидов

Алианц Банк България” АД е официалният банков партньор на Фондация “Павел Андреев”. При дарение на каса в клон на банката НЕ ДЪЛЖИТЕ транзакционна такса.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?