Следвайте ни

Смолян отваря споделено пространство за IT специалисти

viber icon

Община Смолян отваря с началото на 2021 година първо споделено пространство за работа на специалисти от информационните и комуникационните технологии. Базата е изградена в сградата на стария Общински съвет. В нея години наред се списваше общинския вестник "Родопски вести" и сградата получи нарицателното си име "Журналиста". Общинският вестник отдавна не се издава, а сградата преди две години бе обявена за продан от ЧСИ, заради възбрана по вземане на консорциум „Светлина“ от община Смолян. Мястото й е знаково в центъра на ларгото на Смолян.

"Пространството в сградата е уютно, функционално и предлага всички удобства, като на този етап може да приюти до 15 специалиста. Има възможност и за бъдещо разширение. Специалистите от една страна ще работят в нашия град, а от друга ще дадат тласък на IT сектора в целия регион. Вече има заявен интерес от няколко фирми и пространството очаква своите първи посетители в началото на тази година", каза зам. кметът на община Смолян Марин Захариев.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?