71

Смолян отново си има дамски отбор по футбол

С торта, много положителни емоции и ентусиазъм, женският футболен отбор на “Родопа” се събра за първа тренировка


След дългогодишно прекъсване, Смолян отново е с дамски отбор по футбол. Близо 40 момичета на възраст от 6 до 12 години, проведоха първата си тренировка под ръководството на Адриан Сюрджиев, съобщиха от общинската управа.

“Да призная честно не очаквахме такъв интерес и желаещи момичета, които да играят футбол. Сега за нас остава тежката задача да задържим този ентусиазъм и да направим опит да развием проекта. Разбира се, това няма да бъде никак лесно и ще отнеме доста време. Въоръжили сме се с търпение и положителна енергия, които да предадем и на децата.
Много хора ни подкрепиха в това начинание, за което им благодарим. Не искаме да разочароваме никого и ще дадем всичко, което зависи от нас, децата да се чувстват щастливи и да играят любимата игра. Моето желание, както и на ръководството е до една година да изградим боеспособен отбор, който да участва в първенството на БФС. Вече имаме и своите покани от организатори на футболни турнири за участие. Надяваме се в близко бъдеще да бъдем част от някой турнир, но за момента се фокусираме върху тренировъчния процес, който от септември месец ще стане три пъти седмично", заяви Сюрджиев.

Той благодари на Община Смолян за подкрепата и предоставените бази, които са в едно наистина много добро даже отлично състояние и децата имат всички условия за да се забавляват. Дамите са разпределени в две възрастови направления, съответно родени 2011 г.- 2013 г. и родени 2014 г. -2017 г.
“За момента стартираме в този формат, като групата на по-големите се очертава да е малко по-многобройна и за там ще мислим някакъв различен вариант, по който за бъдеще да провеждаме заниманията”, каза Божидар Шуманов, председател на Управителния съвет на футболния клуб.

“Стартираме с много ентусиазъм като ясно си даваме сметка за трудностите, които ни предстоят и за спецификата на материята, с която се захващаме. Женският футбол като цяло е нещо доста деликатно. Именно заради това решихме сега през летните месеци заниманията да бъдат веднъж седмично и напълно безплатни като по този начин да опитаме да разпалим любовта на момичетата към футбола. Сега децата идват с огромно желание, което се надявам да се запази и дори да стане още по-силно, но организирания спортно-състезателен процес не е като да пориташ топка за малко в голямото междучасие. В краткосрочен план сме си поставили за цел есента да стартираме занимания три пъти седмично. Надявам се в състава, в който сме и днес, а и защо не с още попълнения. В по-дългосрочна перспектива амбицията ни е до година-година и половина да се включим и в първенствата и турнирите под егидата на БФС,” коментира още Шуманов, който също така изказа и благодарност на Община Смолян, в лицето на кмета Мелемов, заместникът му Марин Захариев и отговорника за спортните обекти в града Клара Карамфилова за съдействието и пълната подкрепа, която им оказват в това начинание.
 
 
 
 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Какъв трябва да е следващият кмет на Пловдив?