Следвайте ни

Смолян лудна по нестандартните сватби

Увеличават се нестандартните и пищни сватби тази година. От началото на 2019 г. в община Смолян са сключени 82 брака, като голяма част са сключени извън стандартната зала, каза Надя Речникова от Обредния дом в Смолян. Най-предпочитаните места за церемонията са Смолянските езера и Пампорово, до кула „Снежанка“. Често се избират и каскадите на Амфитеатъра в Смолян.

Често младоженците искат нестандартна сватба. Такъв пример е сватбата в Смолян като по времето на соц-а. Последните години повечето бракове са били само със свидетели в залата и без тържество. Докато тази година са много повече големите сватби с пищна украса и много гости. "Младите хора знаят какво искат и искат сами да организират празника си“, казва Речникова. Статистиката на Обредния дом сочи, че повечето младоженци са на възраст от 28 до 33 години. Цената на изнесен ритуал в града е 216 лв., извън града, но на територията на община Смолян е 300 лв.

 

Петя Гайдарова

Кореспондент Смолян екип "регион"

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?