Следвайте ни

Сложиха контейнери за стари обувки и текстил във всички квартали на Смолян

viber icon

Община Смолян постави тази седмица съдове за отпаднали от употреба текстил и обувки във всички квартали на областния град.

"Изискването за такова разделно събиране влезе в сила по закон от 1 юни т.г. От общинската администрация сключихме договор за организиране на дейността с фирмата "Mtexx" за рециклиране на текстил на 7 юни т.г. Тази седмица поставихме 5 съда за събиране на текстил и обувки, във всички квартали на града по един - Каптажа, Стар център, община Смолян, кв. Райково и кв. Устово. Изискването е за 1 съд на 10 000 души население, ние поставихме 5 съда, доста повече. Договорихме с фирмата да организираме и мобилни пунктове при кампания, така че и по селата да могат да изхвърлят такъв отпадък и той да се събира в бус", каза инж. Хамди Моллов - главен еколог на община Смолян.

На контейнерите е указано да се оставят чисти дрехи, пердета, завеси, хавлии и обувки в торба.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?