Следвайте ни

След визитата на Борисов: И кметът на Широка лъка с COVID-19

В домашна изолация са градоначалникът на Смолян и областния управител

viber icon

Кметът на смолянското село Широка лъка е с положителен тест за коронавирус. Резултатът е излязъл в неделя вечер. Васил Седянков е кмет на Широка лъка втори мандат. Той обиколи със зам.-министър Николай Нанков и Бойко Борисов селото, при визитата на премиера в Смолянско на 18 октомври. Борисов направи оглед на ремонтирания път Смолян - Девин, както и на първото класно училище, което е символ на селото. Старото училище в момента се трансформира в „Музей на духа“ с над 760 хиляди лева от държавата. Рушащата се доскоро сграда, която се намира до храма „Св. Богородица“, бързо се преобразява. Премиерът посети и църквата и премина през площада на селото, което като архитектурен резерват привлича хиляди туристи целогодишно.

"Селото и сега е пълно с туристи, хората много харесват Широка лъка и това е радващо. Не е ясно откъде може да съм хванал заразата, аз съм в постоянен контакт с хората, селото е много посещавано. Чувствам се добре засега, нямам температура", каза Седянков. 

С отрицателни тестове за коронавирус засега са кметът на Смолян Николай Мелемов и областният управител на Смолян Недялко Славов, които също се срещнаха с Борисов и Нанков при посещението им в Родопите.

"Уведомявам всички, които са имали среща с мен през тази седмица, че имам отрицателен PCR тест. Миналата неделя /18 октомври/ имах контакт с министър – председателя Бойко Борисов и зам.-министър Николай Нанков, които са дали положителна проба за коронавирус. Към момента нямам никакви симптоми и се чувствам добре. Самоизолирал съм се още в петък, когато разбрах за положителната проба на зам.-министър Нанков. Според разпорежданията на РЗИ ще направя втори PCR тест, а дотогава ще бъда под домашна карантина. Своевременно ще ви информирам за резултатите! Пазете се и спазвайте стриктно противоепидемичните мерки", написа в пост във Фейсбук Мелемов.

"ПСР теста ми за COVID-19 е отрицателен. По препоръка на РЗИ ще направя втори тест утре, понеделник, три дни след първия! Нямам симптоми и се чувствам добре! Ще информирам за резултатите своевременно!", заяви и Славов. Той посети с министър-председателя и Нанков площадката на ГКПП "Рудозем-Ксанти" миналата неделя.

 Мелемов, Седянков и Борисов пред сградата на кметството в Широка лъка на 18 октомври

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?