Следвайте ни

След визита на Борисов: Областен управител и двама кметове под карантина

viber icon

Шестима от заразените общо 12 души от коронавирус Смолянска област са в болница. Четирима са настанени в Смолян и двама в Мадан. Новите случаи на заразата са 7 жени и 5 мъже, от 44 до 80 години. Те са от общините: 5 от Смолян, 4 от Рудозем и по един от Мадан, Златоград и Девин.


Сред новоустановените има медицинска сестра от МБАЛ-Девин с респираторни оплаквания, която е на домашно лечение и двама души от персонала в Дома за възрастни в с. Ровина, открити при периодичния скрининг на работещите и потребителите. Без оплаквания са, поставени под карантина в дома. Няма епидемичен риск за останалите в заведението.


На областния управител Недялко Славов, кмета на Смолян Николай Мелемов и на село Широка лъка Васил Седянков е препоръчана домашна изолация, съобщи д-р Мими Кубатева, директор на РЗИ-Смолян. Тримата ще са вкъщи, докато не бъдат получени резултатите от направените им PCR тестове. Причината е контакт с инфектирания зам.-министър на Регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков при посещението му на ГКПП край Рудозем и Широка лъка.

   

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

ДА ГО ХВАНЕМ...

ДА ГО ХВАНЕМ...

24.10.2020 | 11:26

КАТО ТИ ДОЙДЕ БРЪМБАРА НА ГОСТИ ЩЕ ТИ МИРИШЕ НА Г...УМНО... ТОЙ ЗА НИКАКЪВ ЧЕ.ЕП ВЕЧЕ НЕ СТАВА ...ДАЙТЕ ДА ГО ПРОСЛЕДИМ И ДА ГО ОСТАВИМ НА ПОЛЕТО КАТО АНДРЕШКО.....ДА СИ ВЗЕМЕМ ДЖИПА...НЕКА ОДИ ПЕШ...ДА ОДИ ПЕШ БЕЕЕ.....

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?