Следвайте ни

Скръбна вест: COVID-19 погуби Невен Белчев, 22 години кмет на с. Оряховец

viber icon

Скоропостижно почина дългогодишният кмет на родопското село Оряховец Невен Белчев. Той се лекувал във Вътрешно отделение на смолянската болница от пневмония. До вчера сутринта бил добре, рязко се влошил и въпреки всички усилия на медиците, изхода бил фатален.

Невен Белчев 22 години бе кмет на село Оряховец, община Баните. Миналата година той се отказа по време на балотажа от участие в изборите и започна работа като учител.
От РЗИ -Смолян съобщиха, че е починал от Ковид -19 63-годишен учител от община Баните. Невен е брат-близнак на кмета на община Баните Милен Белчев. В общината са в потрес от загубата на уважавания бивш управник. Днес е погребението му.

През изминалото денонощие има още един смъртен случай на позитивен на коронавируса в Смолянска област- 70-годишна жена от Златоград.

Двадесет и пет са новите обявени случаи на Ковид-19 в областта през последното денонощие – четиринадесет жени и единадесет мъже на възраст от 32 до 81 г. Те са от общините: Смолян – 10; Златоград -5; Мадан, Рудозем, Девин и Неделино – по 2; Чепеларе и Баните – по 1.
Четиринадесет души са хоспитализирани – единадесет в областната болница, двама в МБАЛ-Мадан и един в МБАЛ-Девин. Останалите са на домашно лечение със симптоми на респираторна инфекция, изолирани за 14 дни.

Сред новозаразените са три медицински сестри - от социално заведение в община Мадан, средно училище в община Смолян и областната болница. Заразени са и възпитател от социален център в община Смолян, помощен персонал от детска градина в община Смолян, както и двама преподаватели от основно училище в община Баните и средно училище в община Девин. В заведенията не се налагат допълнителни противоепидемични мерки.
Продължава епидемиологичното проучване за установяване на контактните им лица, съобщи д-р Мими Кубатева, директор на РЗИ - Смолян.

 

 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?