3906

Ски зоната в Пампорово днес не отвори, заради обилните дъждове

"Уважаеми клиенти,
Моля да приемете нашите извинения за създаденото ви неудобство от неотварянето на ски зоната на Пампорово днес сутринта, което е направено с оглед вашата безопасност предвид неблагоприятните климатични условия – излялото се голямо количество дъжд от вчера и през нощта и факта, че няколко основни лифтови съоръжения бяха поразени от гръмотевици.
Извън това, бихме искали да ви информираме, че част от ски пистите – основните черни и червени писти и всички влекови съоръжения няма да работят през днешния ден, защото не бихме искали да правим компромис с вашата безопасност, предвид излелите се 36л/кв.м дъжд", съобщават от Пампорово АД, стопанин на лифтовете и пистите в курорта.

От там предупредиха, че независимо, че отварят ски пистите: Снежанка №1 – Малката стена, Снежанка 1а – ръкава от ски писта 6 към Малка стена; Снежанка №6 – зелената от вр. Снежанка до долна станция на ПВЛ №5 – новия шестседалков лифт на Малина; Снежанка № 6а – т.нар. Дельово дере – горната част на Снежанка №2 и включването й в ски писта Снежанка №6 и Снежанка №11, не препоръчват ползването на зоната, защото снегът е изключително тежък и на места въпреки усилията да отводним зоните все още се е събрала много вода.

Работещите лифтови съоръжения за деня ще са: ПВЛ 1 - Автогара – х.Студенец; ПВЛ 2 –х.Студенец – вр.Снежанка; ПВЛ 5 – Малина – вр. Снежанка и ПВЛ 7 – Двата моста – вр. Снежанка. На ски зона Малина работят и двете пътеки за начинаещи и деца.

"Молим, всички вас да проявите нужното разбиране, тъй като въпреки нашето желание, не можем да ви предоставим перфектни условия за ползване на ски зоната на Пампорово и правим това с желанието да ви осигурим все пак някакви сравнително безопасни условия за каране на ски и сноуборд. Предупреждаваме ви да бъдете изключително внимателни и да спазвате всички знаци и табели, които изискват да намалите скоростта или забраняват карането на определени писти. Това се налага, поради факта, че около долните станции за качване на лифтовете и на пресичането на няколко писти в по-ниските зони има много неоттекла се вода и е доста меко, предвид дъжда и навалелия отгоре мокър сняг. От утре (13.02) ски зона Пампорово ще работи с нормално работно време!", предупреждават от "Пампорово" АД.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
eryery

eryery

12.02.2024 | 17:17

Иcкaте ли луд ceкc за 2-3 часа, силни epeкции, яpки opгaзми, много cпepмa и повишен тeстoстеpoн! Toвa е подобрена формула на Виa.гpa сeгa е безoпаcнo на всяка възpаcт! Не пpопyскайтe шансa да направите своя ceкc незaбpавим==---> https://da.gd/menalfa

Отговори
0 0

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?