49

Скара подпали два кубика дърва и имущество в Неделино

Скара подпали домашно имущество и два кубика дърва в Неделино. Сигналът за пожара е подаден по обяд в неделя. Пламъците са тръгнали най-вероятно от скара между две къщи на улица "Ивайло".  В района предполагат, че понеже е завалял дъжд по обяд, е станало късо съединение и искра е предизвикала пламването на складиране на близо два кубика дърва, домашно имущество и строителни материали. 

Причина за пожара е неправилно използване на нагревателни уреди. Нанесени са материални щети, унищожено е домашно имущество, дървена дограма, 2 кубика дърва за огрев и са опушени 40 кв. м стени, съобщават от полицията.

Огънят е загасен от местната пожарна служба, преди пламъците да обхванат намиращите се в близост сгради и селскостопански постройки.

Временно са евакуирани четирима обитатели на двете къщи, тъй като е имало реално опасност пожара да обхване покривите на двете къщи в близост до пламъците.

Бързата реакция на пожарната и хора от квартала са предотвратили подпалването на къщите, каза кметът на Неделино Боян Кехайов. 

 

 

 

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?