Следвайте ни

Каракачанов: Росица Черпокова може да решава проблемите на хората

viber icon

Тези, които познават Росица Черпокова и са наблюдавали това, което правим през последните 10 -15 години, естествено, че ще гласуват за нейната кандидатура. Но аз съм дошъл, за да подкрепя Росица не само защото е кандидат от ВМРО - БНД. Тя се откроява с качества и готовност да решава проблемите на хората. Познавам я от малка. И нищо, че е младо симпатично момиче, тя има опит на председател на Общински съвет и със сърце се обръща към проблемите на хората. Това заяви в Чепеларе вицепремиерът и лидер на ВМРО - БНД Красимир Каракачанов. Той пристигна заедно с депутата Александър Сиди, за да декларират лично подкрепата си за най-младия кандидат за кмет на общината.

"В подобни малки общини, в които младите хора трудно се задържат, ние виждаме млад човек, който лесно можеше да си намери работа в голям град или чужбина. Тя обаче избира по-трудния път - да направи нещо за своите съграждани, което в много случаи е неблагодарно. Няма как трупани с години проблеми от некадърно и корумпирано управление да се изчистят с магическа пръчка. Но аз се радвам, че чепеларци имат късмета и шанса да имат млад човек, който иска да работи за решаване на проблемите", каза Каракачанов.

Лидерът на ВМРО - БНД декларира, че би помагал на всеки един кмет, независимо от коя политическа партия е, ако е активен да решава проблемите на дадено населено място, а не да чака в кабинета за съдействие. "Никой няма как да даде нещо наготово, за всичко всеки се бори. Убеден съм, че ако вие изберете Росица, тя ще даде всичко от себе си, а каквото може, ще помагаме и аз, и Александър Сиди, и то не само на партийна основа. На тези избори много се спекулира, че ако не спечелят кандидатите на дадена партия, няма да има средства за дадената община. Това не е вярно. Аз лично се ангажирам, при добър кмет, да помагам. Аз не съм министър само на хората, които са ме избрали, и така трябва да постъпва всеки министър и кмет. Никой няма право да спекулира и лъже, че ако кметът не е негов, няма да има пари. Във всяка община живеят хора и не може да ги делиш на мои и твои. И знам, че Росица няма да ги дели! Тя не води негативна кампания, без да съм изисквал това от нея, защото е силна", заяви Красимир Каракачанов.

Той апелира да се подкрепи нейната кандидатура, за да се избегне насажданото с години партийно разделение. А в останалите дни от кампанията всеки да убеждава хората да гласуват, за да се избегне, заради апатия и купен вот, предрешаването на бъдещето на Чепеларе за следващите 4 години.

"Започнах кампанията си със заявката "Аз чувам!", в която призовах хората от цялата община да дават препоръки и сигнали за решаване на проблеми на населените места. След толкова тежкия мандат не очаквах наистина, че хората биха ми гласували такова голямо доверие и че ще участват масово в кампанията. Но хората наистина дават страшно много сигнали и мнения в кампанията "Аз чувам!". Още по време на мандата, а и сега през кампанията усещам, че има огромно недоверие към това какво може да свърши един човек на кметския стол. Тази апатия не е случайна и може би е най-трудно да водиш кампания във време, в което никой няма вяра за промяна. Но съм убедена, че ще има промяна, точно защото ЧУВАМ, МОГА и НЕ СЪМ САМА! И искам всеки жител на общината да бъде чуван, да може да се реализира и да знае, че не е сам.

Начинът да се променят дългосрочно нещата е не само да получаваме целенасочена подкрепа от правителството или държавата като цяло, а и да се обединим всички в общината около ясни критерии какво искаме и как, извън партийните и всякакви други пристрастия, да дадем реален шанс за бъдеще в общината за младите", каза Росица Черпокова.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?