Следвайте ни

Каракачанов: Росица Черпокова може да решава проблемите на хората

Тези, които познават Росица Черпокова и са наблюдавали това, което правим през последните 10 -15 години, естествено, че ще гласуват за нейната кандидатура. Но аз съм дошъл, за да подкрепя Росица не само защото е кандидат от ВМРО - БНД. Тя се откроява с качества и готовност да решава проблемите на хората. Познавам я от малка. И нищо, че е младо симпатично момиче, тя има опит на председател на Общински съвет и със сърце се обръща към проблемите на хората. Това заяви в Чепеларе вицепремиерът и лидер на ВМРО - БНД Красимир Каракачанов. Той пристигна заедно с депутата Александър Сиди, за да декларират лично подкрепата си за най-младия кандидат за кмет на общината.

"В подобни малки общини, в които младите хора трудно се задържат, ние виждаме млад човек, който лесно можеше да си намери работа в голям град или чужбина. Тя обаче избира по-трудния път - да направи нещо за своите съграждани, което в много случаи е неблагодарно. Няма как трупани с години проблеми от некадърно и корумпирано управление да се изчистят с магическа пръчка. Но аз се радвам, че чепеларци имат късмета и шанса да имат млад човек, който иска да работи за решаване на проблемите", каза Каракачанов.

Лидерът на ВМРО - БНД декларира, че би помагал на всеки един кмет, независимо от коя политическа партия е, ако е активен да решава проблемите на дадено населено място, а не да чака в кабинета за съдействие. "Никой няма как да даде нещо наготово, за всичко всеки се бори. Убеден съм, че ако вие изберете Росица, тя ще даде всичко от себе си, а каквото може, ще помагаме и аз, и Александър Сиди, и то не само на партийна основа. На тези избори много се спекулира, че ако не спечелят кандидатите на дадена партия, няма да има средства за дадената община. Това не е вярно. Аз лично се ангажирам, при добър кмет, да помагам. Аз не съм министър само на хората, които са ме избрали, и така трябва да постъпва всеки министър и кмет. Никой няма право да спекулира и лъже, че ако кметът не е негов, няма да има пари. Във всяка община живеят хора и не може да ги делиш на мои и твои. И знам, че Росица няма да ги дели! Тя не води негативна кампания, без да съм изисквал това от нея, защото е силна", заяви Красимир Каракачанов.

Той апелира да се подкрепи нейната кандидатура, за да се избегне насажданото с години партийно разделение. А в останалите дни от кампанията всеки да убеждава хората да гласуват, за да се избегне, заради апатия и купен вот, предрешаването на бъдещето на Чепеларе за следващите 4 години.

"Започнах кампанията си със заявката "Аз чувам!", в която призовах хората от цялата община да дават препоръки и сигнали за решаване на проблеми на населените места. След толкова тежкия мандат не очаквах наистина, че хората биха ми гласували такова голямо доверие и че ще участват масово в кампанията. Но хората наистина дават страшно много сигнали и мнения в кампанията "Аз чувам!". Още по време на мандата, а и сега през кампанията усещам, че има огромно недоверие към това какво може да свърши един човек на кметския стол. Тази апатия не е случайна и може би е най-трудно да водиш кампания във време, в което никой няма вяра за промяна. Но съм убедена, че ще има промяна, точно защото ЧУВАМ, МОГА и НЕ СЪМ САМА! И искам всеки жител на общината да бъде чуван, да може да се реализира и да знае, че не е сам.

Начинът да се променят дългосрочно нещата е не само да получаваме целенасочена подкрепа от правителството или държавата като цяло, а и да се обединим всички в общината около ясни критерии какво искаме и как, извън партийните и всякакви други пристрастия, да дадем реален шанс за бъдеще в общината за младите", каза Росица Черпокова.

Петя Гайдарова

Кореспондент Смолян екип "регион"

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?