3906

Шестокласник получи награда от министъра на туризма за сайта си за Златоград

“Магията на Златоград” се радва на голяма популярност и вече привлича туристи

Шестокласникът Лъчезар Йорданов от СУ “Антим I” в Златоград се срещна с министъра на туризма Илин Димитров, който го поздрави за инициативата и му връчи специална грамота за личен принос и реализиране на проекта „Магията на Златоград”. Шестокласникът създаде ученически туристически сайт, в който събира, представя и съхранява богатото културно и историческо наследство на родния си Златоград.

„Той е и може би най-младият посланик на Дестинация България, след като решава да създаде ученически туристически сайт, в който да събере, представи и съхрани богатото културно и историческо наследство на родния си град. За мен и екипа ми е от изключителна важност да мотивираме учениците, да ги увлечем и да им покажем, че всъщност те са утрешните специалисти, които да са в състояние да вършат големи неща, стига да им се даде възможност и подкрепа“, каза министърът. Димитров пое ангажимент Министерството на туризма да подкрепи провеждането на кръгла маса, на която да се чуят идеите на децата за развитието на туризма.

С грамота за цялостен принос в развитието и модернизацията на системата на образованието беше отличено и СУ “Антим I”. Тя беше връчена на директора на учебното заведение Емилия Юрчиева.

На срещата с министъра присъства и Елза Личева, преподавател по информационни технологии и компютърно моделиране в СУ “Антим I”, която е помогнала на Лъчезар да реализира идеята си.

“Проектът започна спонтанно, в час по информационни технологии г-жа Личева обяви, че се организира олимпиада и аз реших да участвам”, разказа Лъчезар. Той е автор и на слогана на сайта “Магията на Златоград”.

Въпреки крехката си възраст, Лъчезар Йорданов вече има солидни познания в областта на програмирането и уеб дизайна, които използва, за да създаде сайта, промотиращ Златоград като туристическа дестинация. На страницата, която се радва на сериозен интерес, е събрана информация за местоположението на Златоград, за неговата богата история, културни събития, музеи, църкви, параклиси и екопътеки.

Директорът на училището Емилия Юрчиева подари на министър Димитров рисунка на възпитаничка на училището, а Лъчезар – керамична стомна, която е направил сам.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?