Следвайте ни

Шестима починаха от COVID-19 Смолянско за денонощие

viber icon

Смъртността в Смолянска област на хора положителни на COVID -19 е почти два пъти по-висока в сравнение със средната за страната на 14-дневна база. В областта средната смъртност е 42,49 на 100 хиляди души при 23,46  за страната, сочат данните на РЗИ-Смолян.
За последната седмица починалите са 21, а средната възраст им е 70,9 години. Почти всички са със тежки съпътстващи заболявания - 13 са със сърдечно заболяване, двама с диабет, 3 с хронично бъбречно заболяване , двама с астма, 1 с онкологично заболяване, 1 с хронично неврологично, 1 с с хронично белодробно и 1  с хронично хематологично заболяване.

За денонощието шестима души са починалите – петима в областната болница и един в МБАЛ-Златоград. Те са с придружаващи заболявания, на възраст от 72 до 81 г., от общините Смолян и Девин – по двама и Златоград и Доспат – по един. 

Тридесет и шест души са новото попълнение в армията на заразените с Ковид -19 за денонощието в Смолянско. Те са на възраст от 15 до 82 г. като най-много са отново от община Смолян – 17. Следва община Мадан с 8; Златоград – 7; Девин – 2; Доспат и Неделино – по 1. Положителен е 15-годишен ученик от община Смолян и са карантинирани 24 съученици.

Десет са хоспитализирани – шестима в МБАЛ-Смолян, двама в МБАЛ-Златоград, по един в болниците в Мадан и Девин. Двадесет и шест са на домашно лечение и 14-дневна изолация. 

Излекуваните от Ковид-19 през последното денонощие в областта са 66 лица, а дехоспитализираните пациенти са 36, съобщи д-р Мими Кубатева, директор на РЗИ.-Смолян.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?