Следвайте ни

Шест общини с нови случаи на COVID-19 в Смолянско, възрастна жена почина

viber icon

За последното денонощие новите регистрирани лица с Ковид-19 в Смолянска област са тридесет и седем души. Заразените са на възраст от 11 до 84 г. Най-много са от общините Смолян – 14 и Златоград – 13. Заразени има и в общините Мадан – 4; Девин – 3; Рудозем – 2 и Баните – 1. Позитивни са трима учители от общините Смолян, Рудозем и Златоград и ученик от община Златоград. 126 деца и 4 души персонал се карантинират като контактни лица. Положителни са медицинска сестра от хосписа в град Мадан и санитар от Центъра за психично здраве в град Смолян. Продължава епидемиологичното проучване и предприемането на противоепидемични мерки за ограничаване разпространението на заболяването, съобщават от РЗИ-Смолян.

Шестима са хоспитализирани – трима в МБАЛ-Смолян, по един в болниците в Мадан, Златоград и Девин. Тридесет и един са на домашно лечение и изолация.

Жена на 79 г. от община Златоград, с придружаващо сърдечно заболяване, е починала в областната болница. Изказваме съболезнования на близките.

На женския празник в областта са извършени 55 ваксинации – 25 с първа и 30 с втора доза. При 498 лица ваксинационният процес е завършен, съобщи д-р Сийка Чернева, директор на Дирекция „Надзор на заразните болести“ при РЗИ-Смолян.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?