2374
Следвайте ни

Семейството приключенци Антон и Пламена представят първата си книга в Пловдив на 6 октомври

Пътешествия в Африка и Южна Америка отвеждат читателите в непознат свят

viber icon

На 06.10 в Народна библиотека "Иван Вазов", Пловдив от 18:00 ч. Антон и Пламена Нашеви ще представят дебютната си книга „Стъпки към непознатото. От Африка до Южна Америка“.

Семейството приключенци живеят в провинцията на Замбия шест месеца без постоянен ток, течаща вода и интернет, което им помага изцяло да се потопят в местният начин на живот. Възможността да живеят сред племе им дава шанс да опознаят пъстрият бит и култура, които преплетени с много интересни факти разкриват в книгата си. Съпреживяват трудният начин на живот на местните и се борят да го подобрят.

От живота по тези земи осъзнават колко малко му трябва на човек, за да е истински щастлив и разбират, че дори с боси крачета децата в замбийската провинция са родени таланти. Научават защо, който веднъж е видял Африка, се е влюбил в нея за цял живот. След като се завръщат на родна земя, решават да се отдадат на още приключения и отново се приготвят за път.

В Южна Америка изминават приблизително 10 000 км в Чили, Боливия, Перу, Еквадор и Колумбия с екстремно нисък бюджет. Срещат се с далечни племена, спят в домовете на непознати, които ги канят на гости.

Потапят се в амазонската джунгла, изкачват високи над 5000 м надморска височина проходи в Андите, прекосяват най-сухата пустиня на Земята, разпъват палатка дори на екзотичните карибски плажове и научават испански, докато пътуват.

Пътешествията им са палитра от емблематични приключения, които карат сърцето да бие в номадски ритъм.

Можете да закупите книгата им в деня на представянето й на 06.10 от 18:00 ч. в Народна библиотека "Иван Вазов", както и да я поръчате онлайн от https://travelproof.bg/kniga/ 

Антон е роден в Свиленград, а Пламена в Сливен. Имат сходни интереси – обичат планината, уединението в нея и изучаването на далечни култури. Пътищата им се пресичат през 2011 г. по време на студентските им години в Бургас. След като се дипломират, излизат от рамките на познатото общество и предприемат първите си големи приключения в Европа, Африка и Южна Америка. С връщането си на родна земя решават да създадат семейство и след година към тях се присъединява дъщеря им Ева, с която днес продължават да пътешестват.

За още пловдивски събития четете в новия Справочник на "Марица".

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?