2374

Семейство обяви награда от 1000 лева за изгубеното си куче

Семейство Ерменкови от Пловдив обяви 1000 лева награда за този, който върне кучето им Рея. Кучето изчезва от Роженските поляни над Смолян на 12 декември м.г. и досега упорито го издирват в целия регион, но без успех.

„За последно е видяна на чешмата на Роженски поляни. Рея e почти на 3 години, смес от хъски, сръбско гонче и бийгъл, което е доста рядка смесица. Женска, кастрирана, чипирана и с паспорт, в града винаги се разхожда на повод. 90% от времето си, обаче прекарва в планината, където живеем и ние през повечето време, а именно на Роженски поляни. Тя е стопанката на “Къщи под звездите”. Рея е социално куче и много обича хората. Посреща и изпраща всички наши гости, когато някой спре с кола около нас - за да си сипе вода, снима красивата гледка и т.н., тя отива да го провери и си играе с всеки, който ѝ обърне внимание. На това място няма как да си помислим да я вържем на синджир, ще бъде престъпление. Връзвана е единствено при провинение за час-два. Винаги е с каишка с име и номер, редовно къпана и с много хубава козина - няма как да се обърка за бездомна/изоставена“, казва стопанинът й Ивайло Ерменков.

От месец и половина семейството не спира да обхожда всичко наоколо, за да  търси Рея. „И вече сме убедени, че не е сгазена или загинала в района. Естествено не изключваме и този вариант, но нейният най-добър приятел - куче, което живее до нас, не спира да я търси и да чака Рея да слезе от всяка спряла кола, а и сме сигурни, че ако беше загинала наоколо, той щеше да ни я покаже. Затова след месец и половина обикаляне по горите, пътищата, всички близки и не чак толкова градове – Чепеларе, Лъки, Смолян, Девин и селата между тях, виждаме като най-вероятен вариант тя да е отишла да се порадва на поредната спряла кола, да са я харесали и натоварили в колата, и в момента да е някъде вързана или затворена. Познава района си перфектно и шанса да се загуби е минимален, а дори това да се случи, тя винаги ще търси хора, при които да отиде“, каза Ерменков.

Той заяви, че е говорил с много хора от населените места - ветеринари, приюти, доброволци, дори кметове на някои общини. „Около нас всички я познават - дървари, ловци, хижари - тя редовно ги навестява, където и да са в гората и всички знаят, че е изчезнала и се оглеждат за нея. Много е страхлива от градски шумове, а от гърмежи (пиратки/пушки) изпада в паника. Надяваме се да успее да избяга и да попадне на хора. Рея е много добре обучена, послушна, вечер спи на дивана пред камината и е част от семейството ни“, казва стопанинът.

Семейството ще даде 1000 лева награда на този, който или я върне или даде сигурна информация за местоположението ѝ. Ако този, който е откраднал Рея чете това, молим да я върне, откъдето я взел, апелира Ерменков.

Оцени новината

Оцени новината
4.1/5 от 8 оценки
4.1/5 от 8 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Кози рог

Кози рог

27.01.2023 | 21:44

Боже,помогни на хората да го намерят!!!Аз знам какво означава за тях.....по цялото описание е ясно,че Рея е открадната.Боже,пази я.....амин!

Отговори
13 0
Сузи

Сузи

28.01.2023 | 13:56

Късмет !!! Да се намери скоро !!! Амен ! Амен !

Отговори
1 0

Анкета

Коя дата предпочитате за национален празник на България?