Следвайте ни

Семейство дари парите за рождения ден на сина си на болни бебета

Над 16 000 лева дарения се събраха по празниците за Радина и Денислав

viber icon

Семейство Ралица и Димитър Марински от село Момчиловци направиха благотворителна акция за двете болни бебета от село Смилян като обявиха, че не искат подаръци за първия рожден ден на сина си Никола, а събират парите благотворително.

Така събрали 110 лева, които изпращат за болните бебета Радина и Денислав. Семейството от Момчиловци има двама синове. Отделно от новогодишното веселие на площада в Момчиловци хората събраха за лечението на бебетата 400 лв., съобщи кметицата на селото Сийка Суркова. 


Двете болни бебенца са с тежки диагнози и се нуждаят от продължително лечение. В момента са на процедури в клиника в Турция. Денислав Сираков, който е на девет месеца, страда от хидроцефалия и Радина Колаклиева на 11 месеца, е с поставена диагноза микроцефалия. 

В региона от преди Коледа тече мащабна дарителска кампания за лечението им, тъй като сумите за лечението са непосилни за родителите. 


12 912 лева се събраха до 31 декември с дарителски кутии, от хора организирани в предприятия, от два благотворителни концерта. От началото на годината има още 3100 лв. дарения за децата, които се съхраняват в сейф в кметството, съобщи секретарят на читалището в Смилян Илия Годев, инициатор на кампанията. 


Сега се събират пари за децата в отделни банкови сметки, за да могат да ги ползват родителите им от чужбина. Предстои и благотворителен турнир по тенис на маса, организиран от читалището, училището и кметството в Смилян.

Предстои да се отчетат и парите от продажбата на календара на община Смолян за 2020 г., които също се събират за двете бебета.

На снимката: Кметицата на Момчиловци Сийка Суркова връчва събраните в селото й дарения за бебетата на кмета на Смилян Чавдар Червенков.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?