Следвайте ни

Селско училище издаде сертификат за най-загрижен министър

viber icon

Сертификат за признателност към "най-загриженият министър" издаде на министъра на образованието и науката  Красимир Вълчев училището в девинското село Грохотно. Оригиналното признание от ОУ "Гео Милев" мотивират с отношението на образователния министър към селските училища и специално към това в село Грохотно.

В школото тръгва тотална промяна на дигиталната образователна среда, която се планира да приключи до месец. С 31 000 лв. отпуснати от МОН се прави нов компютърен кабинет с пълно обзавеждане. Планирана е и пълна дигитализация на всяка класна стая, с нови интерактивни дъски, лаптопи към тях, други устройства и приложения, обяви директорката на училището Фани Василева. 

 


Министърът посети училището в Грохотно на 4 октомври м.г. при обиколката си в Смолянска област. В селото приеха визитата като историческа, като и от МОН отбелязаха, че от 94 години, откакто има образователно дело в селото, за първи път министър на образованието посещава местното училище.

Вълчев бил впечатлен как децата в селото се образоват с авторски игри. Училището работи по много национални и международни проекти по програма "Еразъм +" и има етнографски музей, в чиито творчески работилници участват родители и партньори от Европа. В Грохотно сами са си изградили и цветна пешеходна безопасна пътека пред входа на училището, както и кабинет по безопасност на движението по пътищата.

 

 

За дигитализацията на училището със средства от МОН от училището благодарят на Вълчев, заявявайки: "Искаме да изразим нашите най-дълбоки възхищения, почитания, уважение и респект към Министъра на МОН г-н Красимир Вълчев. РЕСПЕКТ на отношението Ви към селските училища!"

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?