Следвайте ни

Селският туризъм става приоритет на община Септември

Искаме летовниците на Велинград, категорчен е кметът Марин Рачев

viber icon

„Град Септември не е само булевард „България”. Не е и няколкото основно реконструирани улици.
Нито е само модернизираният двор на училище „Хр. Ботев”. Не се изчерпва и с направените детски и спортни площадки, зоните за отдих, киното, залите на танцьорите или Дома на лозаря и винаря. Амбицията на екипа ни е за нещо много повече - община Септември да стане предпочитана дестинация за селски туризъм”.
Това заяви пред хилядното множество - септемврийци и гостите на града в речта си по повод празника на общинския център снощи кметът Марин Рачев.
Той очерта и приоритетите, които си поставя управленския му екип, ако бъде преизбран да управлява и през 2019-2023 г.
„През 2015-та година обещахме, че ще обърнем града наопаки, но ще имаме в края на този мандат най-хубавите улици в областта.

Сега си поставяме още по-амбициозна цел - искаме туристите на Велинград в Септември.
Така че, ако получим доверието Ви на предстоящите местни избори, ще работим не само за благоустрояването на селата ни, а за нещо много повече – за развитието на селския туризъм. Общината ни е единствена в областта, която има Родопите, в лицето на селата Варвара, Ветрен дол, Семчиново и Симеоновец.
Има на територията си селища по поречието на реките Чепинска и Марица в лицето на Лозен, Ковачево, Злокучене, Бошуля и Септември.
Няма и друга община, която да има в съвкупност с всичко останало лозовите масиви на Карабунар, Виноградец, Славовица и Ветрен.
Ами какво да кажем за културно-историческото наследство в лицето на Емпорион Пистирус - античния град, създаден от елински търговци в земите на древните траки, както и стария римски път край Ветрен.
И още - минералните извори с 96 градуса топлина на водата, местностите „Милеви скали” и "Равно Боре" с надморска височина достигаща до 1600м, както и геостратегическото ни разположение в аспекта на пътната инфраструктура. Всичко това дава една много ясна картина в какво може да се превърне нашият регион. А именно – туристическа дестинация, която да е алтернатива на Велинград. Целта ни е тук да ври и кипи от живот, да има достатъчно заетост на населението в сферата на туризма”, заяви кмета.

За пореден път той обеща заедно с екипът си да продължават твърдия курс в отстояване на местните интереси.

„Глави няма преклоним пред висши политици, сиви кардинали или силни персони на деня, които бяха свикнали да дърпат задкулисно конците на кметовете на Община Септември в миналото. Показахме от 2015-та досега, че колкото и тежко да ни беше в определени моменти, нашия екип не е такъв само на думи”, категоричен бе Марин Рачев.

Малко преди това водосвет за здраве и успехи отслужи Константийски епископ Яков в съслужение със свещеници от Пазарджишка духовна околия. След службата той се обърна персонално към септемврийския кмет. „Ще моля Бог да ти дава здраве, благоденствие и душевно спасение и да продължаваш за напред да благоукрасяваш и развиваш Септември и останалите населени места от общината ви”, каза владиката.

В края на официалната част от празничната програма кметът Марин Рачев по традиция награди поредното дете с изявена дарба на национално ниво пред цялата Септемврийска общественост.

Девойката Дора Копанова получи грамота и парична премия за спечеленото първо място по "Приложно изкуство" в националния конкурс „Моите детски мечти”.

Празника премина с пъстра музикална програма в жанрово отношение.

За септемврийци и гостите на града участия на сцената на бул. „България” последователно направиха емблематичната Валя Балканска, идолът на тийнейджърите Михаела Филева, местната рап звезда Йоро, класиците Ваня Костова и Тоника СВ, невероятния поп-баритон Миро и „Фондацията” с рок-легендите Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански.

Епилог на вечерта беше мощната и продължителна заря, огряла небето над Септември.

Водеща на програмата пък беше известната телевизионна и кино актриса Гергана Стоянова, станала особено популярна с участието си в съвременния български филм "Откраднат живот".

Поздравителни адреси бяха изпратени от Националното Сдружение на Общините в България(НСОБ), УС на Асоциацията на Българските градове и региони, областния управител на Пазарджик Стефан Мирев и Синдиката на Българските учители.

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?