Следвайте ни

Село събира в касички дарения за гробището

viber icon

Кампания за събиране на дарения за почистване на гробището в смолянското село Петково обявиха местни жители. В селото ​насрочили доброволен полуден в понеделник за чистене на последния дом на роднините си. На явката обаче се явили само петима души.

"Почистиха храсти, дървета и треви в централната част. За разчистване на целия парк обаче е необходимо да се ангажира доста повече работна сила, резачки и препарати за унищожаване на буйната растителност. Тъй като това очевидно няма да бъде постигнато с доброволен труд, е налице необходимост да се проведе кампания за набиране на средства за наемане на външни изпълнители", заяви Радка Антонова.

Тя обяви в социалните мрежи старта на събирането на средства в магазина и църквата в селото. "Приканваме всички петковци, които тачат паметта на предците си и в знак на себеуважение, да направят дарения според възможностите си, в размер не по-малко от 10 лв.", обявиха организаторите.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?