49
Следвайте ни

Сдружение "Заедно за Чепеларе" отвори пункт за антигенни тестове 

В родопския град няма възможност за тестване, хората трябва да пътуват специално до Смолян

viber icon

Сдружение "Заедно за Чепеларе" отвори пункт за антигенни тестове днес на площада в центъра на родопския град. От сдружението са осигурили 200 антигенни теста, чрез които местни хора, които не могат да пътуват до областния град, да имат възможност да си извадят сертификати на място.

Тестовете са осигурени със съдействието на частна лицензирана лаборатория. Хората ще плащат 10 лв. за поставяне и 2 лв. за биологичен материал, както и е в центровете в големите градове, обясниха от сдружението. "Търсим непрекъснато решения на актуални проблеми и казуси, касаещи жителите на общината и гостите на Чепеларе. Решението за пункта за тестването е взето след анкета сред чепеларци", заявиха от Управителния съвет на Сдружението.

В Чепеларе няма здравна институция, с която Министерство на здравеопазването да е сключило договор за предоставяне и извършване на бързи антигенни тестове. Така желаещите да се тестват, както и от други райони на областта, са принудени да пътуват специално до областния град.

В сайта на Министерството на здравеопазването бе публикуван списък на 162 лечебни заведения с лаборатории и самостоятелни медикодиагностични лаборатории на територията на страната, с които е сключен договор за предоставяне и извършване на бързи антигенни тестове. В Смолянска област здравното ведомство е сключило договори със 7 лечебни заведения и лаборатории. Това са болниците в Мадан, Девин и Златоград, ДКЦ Смолян, СМДЛ „Рамус“ в Смолян, СМДЛ „Рудозем“ в Рудозем и СМДЛ „Медицел“, Смолян.

 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?