Следвайте ни

Съдят 73-годишен за блудство с дете

За блудство с дете застава пред Темида 73-годишният пенсионер Касим Османов. Харманлийският районен съд насрочи разпоредително заседание по делото за 7 март.
Старецът бе арестуван през април м.г. с по-тежко обвинение, че е изнасилил 12-годишно момиче. Впоследствие обаче прокуратурата преквалифицира обвинението срещу Касим в по-леко - за блудство с малолетна. Ако вината на възрастния мъж бъде доказана  пред съда, предвиденото наказание е от 2 до 8 години затвор.
Според разследващите възрастният мъж от маджаровското село Долни Главанак заплашил с нож и завлякъл насила в къщата си детето, което играело пред дома му. Родителите на малолетната жертва са дървосекачи, които работили в района. 
В началото на миналото лятото Османов даде втора ДНК проба. Тя беше взета по искане на разследващ полицай от Харманли. Процедурата се наложила, след като бил смачкан етикет с името на обвиняемия от първия тест, преди да бъде изследван. Тогава от задържания под стража дядо беше иззета епителна тъкан от вътрешната страна на бузата му.
На 7 декември м.г. пенсионерът бе пуснат от следствения арест срещу гаранция от 1000 лв.   Тогава 3-членният състав на Хасковския окръжен съд взе под внимание съществените изменения на обстоятелствата по случая с Касим Османов. "Обвинението срещу Османов бе променено от изнасилване в по-лекия текст за блудство с малолетна. Това изтъкна в края на 2017-а пред магистратите и защитникът на  Османов - адвокат Добри Рангелов./Марица

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?