Следвайте ни

Санират Ритуалната зала и 31 блока в Пещера

Новини от Пазарджик и региона

viber icon
Кметът на Пещера Николай Зайчев подписа поредните договори за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по проектни предложения, които се осъществяват с финансовата подкрепа по приоритетна ос „Подкрепа за енергийна ефективност в опорни центрове в периферните райони”, Процедура BG16RFOP001-2.001 „Енергийна ефективност в периферните райони“ на Оперативна програма „Региони в растеж”, съфинансирано от Фонда за европейско подпомагане за повишаване на енергийната ефективност.
Така с евросредства предстои да бъде санирана емблематичната за семействата Ритуална зала. Освен нея ще бъдат обновени и 31 жилищни сгради. Общата стойност на строително-монтажните работи по проектите е 2 525 418, 27 лв.
Припомняме, че най-напред бяхаодобрени проектите на Община Пещера за повишаване на енергийна ефективност на сградата на ОДК на стойност 410 846,47лв., както и за „Повишаване на енергийна ефективност на жилищни сгради в гр.Пещера ЛОТ 1”с общ бюджет за енергийно обновяване 2 332 775,81лв. Този лот включва6 жилищни сгради, вкрлючително и блокове.
Община Пещера имаше възможност до 31 май да подаде проектни предложения за повишаване на енергийната ефективност на публични държавни, общински и жилищни сгради, а общият размер на исканата безвъзмездна финансова помощ депозирана в МРРБ е 11 376 290,02 лв. с ДДС./ "Пазарджишка Марица"


Дора Цветкова

Дора Цветкова

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Дора Цветкова е завършила Българска филология в ПУ "П. Хилендарски" през 2000 г. Междувременно работи като учител в различни учебни заведения и специализира "Управление на малка фирма" към Центъра за пазарна икономика в Пловдив. През 2000 г. започва работа в медийния сектор – в. "Новини в цени" и "Знаме". От 2011 г. е в екипа на "Пазарджишка Марица".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?