Следвайте ни

Санират още 32 сгради в Златоград

В обновяването им ще бъдат вложени над 3,6 млн. лв.

viber icon

15 къщи и 6 жилищни блока ще бъдат санирани в Златоград. Първата копка вече е направена. 

"Стартират три проекта за въвеждане на мерки за енергийна ефективност и обновяване на многофамилни жилищни сгради. До началото на август тази година ще започне и четвъртият проект за саниране на жилищни сгради, който спечели община Златоград. Общата стойност на средствата е над 3,6 млн. лева", каза кметът на община Златоград Мирослав Янчев. 

Първи копки по трите проекта тази сряда се правят на многофамилните сгради на "Саралийски", "Пехливанови", "Хаджиеви", "Зюмбюл", "Сватеви" и блокове №190, №195 А. Също така на  "Станко и Даниел Пееви", "Орфей", "Мила", блоковете №174, №177, №189 и "Анжерови", както и на "Дарина", "Йосиф Кехайов", "Бочукови-Златоград", "Аристе", "Пролет" и блокове №178, "Белия дом".

Проектите се изпълняват от община Златоград по Оперативна програма „Региони в растеж» 2014-2020 г., по процедура „Енергийна ефективност в периферните райони-2”. Трите проекта са на стойност 2.8 млн. лв. До началото на август стартира и четвъртият за саниране на сградите на "Ахрида 22", "Тракия", "Къща Виктория", "Велико Търново", "Раз Цвет", "Фамилна къща Чаушеви", "Синчец", "Братя Хъмчеви", "Гогаджови", "Фамилия Касабови" и "Текстилски блок", на обща стойност 875 445 лева. 

С реализиране на новите проекти в град Златоград ще се обновят общо 32 сгради. От 2016 г. досега в града вече са санирани 7 големи блока, с финансовата подкрепа на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, и 9 по-малки блока и 4 сгради на държавната администрация, реализирани с подкрепата на ОП „Регионално развитие”.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?