Следвайте ни

Самотата е тежко бреме: Мъж звъня на 112 да си говори с полицаи, отнесе 2000 лв. глоба

viber icon

36-годишен смолянчанин отнесе 2000 лева глоба, заради това, че поискал да си говори с полицаи.

Случката става на 25 февруари т.г. С. Г. изпил доста бири, седнал пред хипермаркет на голяма верига в Смолян и се обадил на тел. 112 като заявил, че иска незабавно да изпратят патрулка. Униформените се отзовали и смолянчанина им обяснил, че ги е повикал за компания, тъй като искал с някой да си поговори. Полицаите обаче му написали протокол с предупреждение да не използва спешния телефон за неспешни цели. С. Г. се ядосал и бутнал единият полицай, заради което униформените го наказали със санкция по Закона за МВР за нарушаване на физическата неприкосновеност на служител на реда.

Мъжът обжалва внушителната глоба в Районния съд в Смолян. Пред магистратите той заявил, че в същия ден е изпил към 20 бири и не помни да е звънял на тел.112.

Делото е насрочено за края на септември. 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Коментари (1)

НОСТРАДАМУС

НОСТРАДАМУС

07.09.2021 | 15:45

Много се е объркал.За тази сума можеше да събере целият квартал и ди си поркат и да си приказват цял ден и цяла нощ и щеше от ляво и от дясно да чува,че е най-готиния пич.

Отговори
5 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?