Следвайте ни

Самолет изтребва комарите в Свиленград

viber icon

СВИЛЕНГРАД
Хасковска Марица

От днес в община Свиленград изтребват комарите с авиационно пръскане. Акцията срещу кръвосмучещите ще продължи до 5 юни включително. С разпръскване на вещества от въздуха със самолет ще бъдат обработени общо 6 500 дка площи, съобщиха от общината.

Това са терени, намиращи се в непосредствена близост до река Марица, в землищата на Свиленград и на селата Капитан Андреево и Генералово. Часовете на третиране са рано сутринта от 05.00 ч. до 10.00 часа. За земеделските стопани точното описание на местностите е публикувано в сайта на общината www.svilengrad.bgq , раздел Съобщения, уточниха местните власти.

Преди месец общината проведе наземно дезинсекция и дезакаризация срещу комари, кърлежи и бълхи. Бяха третирани зелените площи в Свиленград и в селата Капитан Андреево, Генералово и Мезек, като бяха обработени и зелените площи около историческите обекти.

Всяка година общината извършва три наземни и две въздушни пръскания срещу вредните насекоми. При по-влажно лято и възникнала необходимост броят на третиранията се увеличава.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?