Следвайте ни

Сагата саниране: Мине ли обследването на сградите, частните ремонти спират

Новините от Пазарджик и региона

viber icon
„Обясняваме на хората, че мине ли обследването те вече нямат право да променят нищо по сградата. Ако се наложи авариен ремонт, трябва задължително да ни уведомят". Това заяви на среща със собствениците на одобрените жилища по Оперативна програма "Региони в растеж" директорът на дирекция „Европейски фондове, стратегическо планиране и обществени поръчки“ в община Пещера Веселин Джелатов.

43 са сградите в Пещера, включени в програмата за енергийна ефективност. Те са обединени в 5 лота. За разлика от националната програма, европейската допуска саниране, освен на блокове, и на къщи.

Целта на започналите срещи, в които са поканени собствениците по лотове, е хората да са напълно запознати с това, което предстои. На първо място е да правят разлика между двете програми, по които в България се работи за енергийна ефективност. Предстои на интернет страницата на Община Пещера – peshtera.bg, да бъде открита секция, в която да се качват всички материали по двете програми за саниране. На всяка среща се водят подробни протоколи, които също ще бъдат публично оповестени.

„Другият въпрос, който интересува присъстващите, е могат ли да продадат жилището си, след като е включено в програмата. Отговорът е да, единственото задължение е новият му притежател да влезе в Сдружението на собствениците. С тези срещи и публикуването на протоколите от тях искаме да няма неясноти и всеки собственик да има достъп до информацията", коментира Веселин Джелатов, директор на дирекция „Европейски фондове, стратегическо планиране и обществени поръчки“.

Последните две срещи ще са следващата седмица.

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?