71
Следвайте ни

Съдят мъж, извадил разпечатка на разговорите от телефона на жена му

viber icon

Дело за незаконно събиране и използване на информация гледа тази седмица Районният съд в Девин. Поводът е незаконна разпечатка на разговорите на телефонен номер на жена, която бившият й вече съпруг поискал и получил от офис на мобилен оператор.

53- годишният родопчанин е международен шофьор. На 2 април 2019 г. той отишъл в офис на мобилен оператор и поискал от името на жена си детайлна разпечатка на разговорите за 6 месеца назад. От офиса му позволили и мъжът се подписал на няколко места от името на жена си, че тя е поискала информацията.

Жената е от сатовчанско село. Разбрала, че някой е искал разпечатка на телефонните й разговори месец по-късно, на 7 май, и подала жалба в съда. Двамата били в този момент в процес на развод. Делото за незаконния интерес на бившият й вече съпруг е заведено по чл. 309, ал. 1 от НК, според който го грози от 1 до 6 години лишаване от свобода. Бившите половинки, обаче, са склонили на споразумение.

Не е ясно ще бъде ли съден служителят в  офиса на мобилния оператор за това, че незаконно е предоставил данните, с ясното съзнание, че 
прави нарушение.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?