2374
Следвайте ни

Съдия Петър Маргаритов единодушно бе избран за председател на Окръжния съд в Смолян

viber icon

Днес, на заседанието на съдийската колегия на Висшия съдебен съвет, с единодушно мнозинство от 10 гласа „за“, председателят на Районен съд - Смолян, съдия Петър Маргаритов, бе избран за председател на Окръжен съд - Смолян. Съдия Маргаритов има дългогодишен съдийски стаж, бил е съдия в Районен съд - Мадан, председател на Районен съд - Смолян. Изключително  всеотдаен, дисциплиниран и отговорен. Това сочи становището на комисията към ВСС за етичните качества на Маргаритов.

Върховните магистрати Чолаков, Пашкунова, Кояджиков, Марчева и Дишева отбелязаха неговата съпричастност към работата на съда и способността му да допринася за нормална работна атмосфера. Съдия Марчева изрази възхищение от неговата откровеност и спонтанност при представянето, като открои тези качества като положителни за един ръководител. Председателят на Върховния административен съд, съдия Георги Чолаков, изрази вяра и увереност, че съдия Маргаритов ще реши дълбокия кадрови дефицит, в рамките на правомощията на административния ръководител и оптимално ще организира работата на Окръжен съд - Смолян.

По време на изслушването съдия Маргаритов сподели респекта си към колегите от Окръжен съд - Смолян, които дълги години са командировани, работят на районно ниво и помагат на районните съдии в региона. 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?