46

Съдии ще преподават в смолянско училище

Съдии ще преподават в часовете по философия в 10 клас на СУ „Св. св. Кирил и Методий“ гр. Смолян. Магистратите от Административен съд – Смолян ще работят с учениците по образователната програма „Съдебната власт - информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури 2022/2023 г.“. 

„Шестте учебни теми, по които материала ще се преподава от съдии от Административен съд - Смолян, в часовете по „Философия“ на 10 клас,  са свързани основно с мястото на съдебната система в обществото, разделението на властите, спецификите на административното правосъдие и работата на съдебния служител. Акцент в реализация на програмата ще бъде поставен върху повишаване правосъзнанието на учениците и в частност на това как да защитават свои нарушени права. Програмата предвижда посещение в съда за запознаване на учениците с функциите и задълженията на съдебния служител“, съобщи Веселка Георгиева, съдебен секретар на Административния съд.

За финал ще бъде проведен симулативен процес по действително разгледано наказателно  административно дело на въззивна и касационна инстанция, който ще бъде излъчен на живо.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Обмяна на опит Нали

Обмяна на опит Нали

25.10.2022 | 02:57

А шлосери и стругари ще преподават на съдий и прокурори как съдийска и прокурорска квадратна глава става кръгла със рашпила чук и сърп

Отговори
0 0

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?