Следвайте ни

Трагедия! Родопчанин почина в Англия, остави сираче на 10

viber icon

Спешна акция за събиране на дарения за прибирането на тялото на починал в Англия родопчанин обявиха жители на рудоземските села Елховец и Чепинци. "Нуждаем се от помощ за наш съгражданин, родом от село Елховец. Венцислав Димитров на 54 години е починал в Англия миналата неделя. Жена му също е починала и оставя 10-годишно сираче. Необходими са 3000 евро, за да го приберем обратно при близките му", обявиха младежите, инициирали кампанията от Чепинци. 


Мъжът починал в Англия най-вероятно от инфаркт. Той е баща на 10-годишното момиченце, което остава кръгъл сирак, след като майка му починала преди 8 години. Починалият отдавна не живее в Родопите, живял е по Пловдив, Гърция, Англия, жителството му е в Пловдив, след като си купи къща там, казаха запознати със случая. Детето в момента е при близки в Пловдив.


Най-вероятно ще се наложи да се съберат още средства, въпреки че младежите от селото са много дейни и събраха доста дарения за много кратко време, каза кметът на Чепинци Мустафа Брахимбашев.
Мъжът имама много близки тук, които са се ангажирали да го приберат и много хора се отзоваха с дарения, кой с колкото може, каза кметът на Рудозем Румен Пехливанов. 

На снимката: Село Чепинци е едно от най-многолюдните в Родопите, с много млади и дейни хора.

 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?