Следвайте ни

С "Лъвски скок" мериха сили училищата в Смолянско, носещи името на Апостола

viber icon

Над 100 ученици от училищата в Смолянска област, носещи името на Апостола, почетоха патронния си празник и 147-годишнината от гибелта на Левски със състезание "Лъвски скок".

В оригиналната надпревара участваха възпитаниците на ППМГ „Васил Левски” – Смолян и училищата в доспатските села Чавдар и Змеица, златоградските училища в село Ерма река и основното училище в Златоград, училищата в маданското село Боровина и основното училище в неделинското село Средец, както и ученическото общежитие „Васил Левски“ в Девин.

Напреварите се провеждат в четири възрастови групи, като учениците мерят сили в дисциплини „Щафета с преодоляване на препятствия” и „Совалково бягане“. Класирането е индивидуално и отборно. Училището събрало най-много точки, от двете дисциплини, печели купата „Лъвски скок”.


При основните училища победител е основното училище в Златоград, следвано от Боровина и Ерма река, а при големите първи станаха възпитаниците на ППМГ, след тях се наредиха от ученическото общежитие в Девин.


По повод 100-годишнината от основаването си, ППМГ „Васил Левски“ беше удостоена с юбилеен плакет от МОН. Елитната гимназия отбелязва юбилея и патронния си празник с концерт, факелно шествие и митинг-заря с почетен караул от 101-ви алпийски полк, който проведе ритуал по полагане на венци и цветя пред бюст – паметника на Васил Левски. Юбилeйнитe тъpжecтвa ce пpoвeждaт пoд пaтpoнaжa нa кмeтa нa oбщинa Cмoлян Hикoлaй Meлeмoв. 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?