49

С каба гайди откриха първите отборни първенства по шахмат в Момчиловци

Държавни отборни първенства по шахмат за сеньори (50+) и (60+) се провеждат до 30 ноември т.г. в Момчиловци, съобщи Сийка Суркова, кмет на курортното село.

Директор на турнира е майсторът на спорта Живко Димитров, който е и главен организатор на събитието.

Старта на турнира в Норвежката къща дадоха Здравка Йорданова - Президент на Българска мастър федерация, олимпийски и световен шампион по шахмат, както и гросмайсторът Васил Спасов - световен шампион, Методи Стойнев - президент на шахматна федерация България и Николай Тодоров - Президент на ШК Левски и главен съдия на турнира.

Всички участници бяха посрещнати с пожелания за успех и разказ за историята на селото и забележителностите в Момчиловци.

"Смятам, че и за в бъдеще ще продължим това сътрудничество, да правим чудесни събития, каквото надявам се ще направим тук, за първи път. Надявам се, че с това можем да поставим началото на една прекрасна традиция", каза Здравка Йорданова. Тя пожела на всички състезатели феърплей, като официален представител на Европейското движение за честна игра. Тя връчи символичен знак на Федерацията на кмета на родопското село.
 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?