1553

С близо 800 000 лева правят пълен ремонт на детската градина в Смилян

Стартира пълен ремонт на детската градина в смолянското село Смилян. Средствата са по   проект на Община Смолян, финансиран по Националния план за възстановяване и устойчивост /НПВУ/.  Договорът за модернизацията на образователната среда в детска градина "Дъга" в  с. Смилян влезе в сила на 8 февруари т.г. Общата стойност на проекта е 790 148 лв., като безвъзмездната финансова помощ е 100%, съобщи Виолета Филипова от община Смолян.

Детската градина е посочена в първа група на Методологията за приоритизиране на обектите на образователната инфраструктура на територията на Република България и е важна за общината, с. Смилян и региона, поради факта че в останалите села от тази част на общината няма детски градини, а самото село Смилян е най-голямото по население в общината и няколко поредни години е с положителен прираст.

Планирани са основен ремонт, реконструкция на цялата сграда, мерки за енергийна ефективност, включително подмяна на дограма, изолации, подмяна на ВиК, Ел, ОиВ инсталации, ремонт на санитарни възли, изграждане/подмяна на инсталации за използване на алтернативни източници на енергия и други строително-монтажни работи за осигуряване на цялостен обновен облик на образователната институция както отвън, така и отвътре, включително и прилежащото дворно място.

Ще бъде доставено и ново, съвременно оборудване и обзавеждане.

Срокът за изпълнение на инвестицията е 30 месеца, считано от датата на сключване на договора, но не по-късно от 31.05.2026 г.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?