Следвайте ни

Румяна Арнаудова: Ще има арести и на други кметове

В Септември излязоха в защита на кмета Марин Рачев

viber icon

Специализираната прокуратура внася днес двете обвинения срещу кмета на Септември Марин Рачев. Той ще получи обвинения за безстопанственост, съобщава Марица.бг.

В същото време градът "ври и кипи". Десетки излязоха в зщита на кмета. Те скандираха "Рачев". Те обвиниха подалите сигнала срещу кмета в "неосъществени кметски амбиции". "Това е опетняване името на човека", каза един от протестиращите.

Прокуратурата имала списък на други кметове. Очакват се още арести и обвинения. Постоянно при нас постъпват сигнали, каза говорителката на Главна прокуратура Румяна Арнаудова.

Нямало никаква връзка между обвинението кметове и тяхната партийна принадлежност. "Прокуратурата установява в един по-късен етап партийната принадлежност на кметовете", каза Арнаудова.

"Обвинението е за умишлена безстопанственост. Има поне 7 сделки с фирми за ремонт на уличното осветление с фирма, управлявана от неговата братовчедка, каза Арнаудова. Става въпрос за 14 фирми стопанисвани от негови роднини, подчерта тя.

"За нас доказателствата, че се касае за договаряне сам със себе си са безспорни. Имаме и организирана престъпна група за данъчни престъпления", каза Арнаудова.

Марица.бг припомня, че разследването на Специализираната прокуратура започна в края на ноември миналата година. Корупционно престъпление от кмета на община Септември. Към настоящия момент той е задържан по Закона за МВР.

Специализираната прокуратура ще повдигне обвинение на лицето за две престъпления към този момент и те са умишлена безстопанственост по отношение на седем сделки.

Второто обвинение, за което са събрани доказателства, е сключване на неизгодна сделка. Имот, който като кмет е закупил от едно дружество, чийто собственик е бил той преди,каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?