Следвайте ни

Румяна Арнаудова: Ще има арести и на други кметове

В Септември излязоха в защита на кмета

viber icon

Специализираната прокуратура внася днес двете обвинения срещу кмета на Септември Марин Рачев. Той ще получи обвинения за безстопанственост.

В същото време градът "ври и кипи". Десетки излязоха в зщита на кмета. Те скандираха "Рачев". Те обвиниха подалите сигнала срещу кмета в "неосъществени кметски амбиции". "Това е опетняване името на човека", каза един от протестиращите.

Прокуратурата имала списък на други кметове. Очакват се още арести и обвинения. Постоянно при нас постъпват сигнали, каза говорителката на Главна прокуратура Румяна Арнаудова.

Нямало никаква връзка между обвинението кметове и тяхната партийна принадлежност. "Прокуратурата установява в един по-късен етап партийната принадлежност на кметовете", каза Арнаудова.

"Обвинението е за умишлена безстопанственост. Има поне 7 сделки с фирми за ремонт на уличното осветление с фирма, управлявана от неговата братовчедка, каза Арнаудова. Става въпрос за 14 фирми стопанисвани от негови роднини, подчерта тя.

"За нас доказателствата, че се касае за договаряне сам със себе си са безспорни. Имаме и организирана престъпна група за данъчни престъпления", каза Арнаудова.

Марица.бг припомня, че разследването на Специализираната прокуратура започна в края на ноември миналата година. Корупционно престъпление от кмета на община Септември. Към настоящия момент той е задържан по Закона за МВР.

В рамките на утрешния ден Специализираната прокуратура ще повдигне обвинение на лицето за две престъпления към този момент и те са умишлена безстопанственост по отношение на седем сделки.

Второто обвинение, за което са събрани доказателства, е сключване на неизгодна сделка. Имот, който като кмет е закупил от едно дружество, чийто собственик е бил той преди,каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. /Марица.бг

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?