Следвайте ни

Рудозем на протест заради проточил се ремонт на пътя

viber icon

Жители на Рудозем заплашват с гражданско неподчинение заради проточилия се ремонт на пътя от село Средногорци към Рудозем. Обновяването на трасето стартира през септември 2018 г., но все още не е готово.  

Трошим колите си постоянно, оплакват се местните. Според кмета на Рудозем Румен Пехливанов населението на двете общини е подложено на тормоз. По пътя има 56 напречни сряза, хората карат с 5 км в час в прахоляк. А над 200 души от Рудозем, които работят в Мадан, пътуват в двете посоки всеки ден, обяснява Пехливанов.  

Проектът се съфинансира от Програмата за тран гранично сътрудничество „ИНТЕРРЕГ V-A Гърция - България 2014-2020 г.“ и националния бюджет чрез Европейския фонд за регионално развитие. Изпълнител на рехабилитацията е „РУДОЗЕМ ГФ 2016“ ДЗЗД.  Стойността на договора е 10 691 928,85 лв., а срокът за изпълнение - 16 месеца. Причината за забавянето е спиране на обекта заради нуждата от рехабилитирането на водопровод в една от отсечките. 

Имам уверение, че дейностите по ремонта на водопровода ще започнат в началото на следващата седмица. Моето настояване е там, където няма ремонт на водопровода, да приключат с асфалтирането", заяви областният управител Недялко Славов.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?