2374

Родопско гостоприемство! На крайпътен автомат край Мадан оставят стотинки за хора без пари

Хора оставят стотинки до отвора за пускане на монети на два крайпътни автомата за кафе, вода и дребни сладки край Мадан. Дарените монети са за хора, които нямат пари да си платят и се поставят на самата вендинг машина. Преминаващи се впечатляват от жеста, който се оказва че не е единичен случай, а традиция, тъй като автоматите никога не оставали без дарени стотинки до отвора на монетника на машината.

Машините са монтирани до автобусната спирка на село Равнища.

"Вероятно монетите са оставени от собственика на двата автомата, ако ви вземе парите и не ви даде напитка да можете да си вземете стотинките от там. Ако бяха в някой голям град, едва ли щяха да стоят дълго", е написал в социалните мрежи Валентин Димитров, който е и снимал автоматите с дарени монети.

Собственик на автоматите е Енес Уйчев. Той поставил двете вендинг машини като навършил пълнолетие преди две години. Казва, че първо той оставял монети за тези които нямат пари  -  да се почерпят. Поставял стотинки също ако някой от автоматите не върне коректно ресто, хората да не останат излъгани от машината.  С течение на времето и самите минувачи започнали да оставят монети - дарение.  А Енес се стремял да има винаги дарени монети. Младият мъж останал сирак на 9 години без майка, а наскоро починал и баща му. Работи като шофьор на камион във фирма в Мадан. 

В социалните мрежи хората коментират, че в големите градове тази инициатива не може да се осъществи, тъй като монетите няма да оцелеят дълго на автомата, а ще бъдат откраднати. 

Оцени новината

Оцени новината
4.4/5 от 8 оценки
4.4/5 от 8 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Duke Nukem

Duke Nukem

25.04.2023 | 17:22

Висящо кафе по родопски

Отговори
5 0
Бончо

Бончо

23.04.2023 | 23:11

Браво на Енес Уйчев. Само така, момче!

Отговори
9 1
това е чудно

това е чудно

23.04.2023 | 20:35

съвсем дребен жест , но понякога това голямо. За дребни стотинки , но в нашия агресивен и нагъл свят всеки жест е видим.

Отговори
20 0

Анкета

Какъв трябва да е следващият кмет на Пловдив?