3906

Родопската фолклорна звезда Светла Дукатева представя дебютния си албум в София

Концертът - промоция е на 10-ти февруари, участват куп звезди

Дебютният си албум с 14 песни представя в столицата на 10 февруари т.г.  певицата Светла Дукатева.

Младата фолклорна звезда е родопчанка. На 6 февруари тази година тя навърши 30 години. На 10-ти февруари певицата ще отбележи личната си годишнина с официалната промоция на песните от дебютния й фолклорен албум “Българско хоро” на концерт в известно столично заведение заедно с колегите й от музикална компания “Пайнер”.

В първия й албум повечето от песните са родопски. Има също три авторски песни. Сред тях е и песента „Българско хоро“, на която носи името албума. Песента спечели първа награда в Конкурса за авторска македонска песен на „Пирин Фолк“ в Сандански.

В албума е и песента “Дъще, дъще”, клипът към която е сниман в Смолян.

Последната й авторска песен е “Твоят празник”. В албума има също и два дуета, единият е с Ивелина Колева – сестрата на Преслава, а другият е с колежка на Светла Дукатева от университета – Анна Асенова, която е солист на квартет „Славей“ и хор „Космическите гласове“. В албума са намерили място и няколко популярни шопски и македонски песни.

„По повод рождения ми ден и премиерата на албума, на 10-ти февруари, ще направим концерт – промоция с колеги от музикалната компания – Пепи Христозова, Ивелина Колева, Ивана и Иван Дякови, Надя Казакова, Янко Неделчев, Здравко Мандаджиев, Анна Асенова, и много родопски гайдари. Концерта ще бъде заснет и пуснат по телевизията“, сподели певицата.

  

Светла Дукатева е родена в гр. Смолян. Израснала е в музикално семейство. Майка й е обичаната родопска певица Теменужка Дукатева. Завършва гимназия в родния си град и пее 12 години в Детско-юношески фолклорен ансамбъл „Орфей“. Завършва висше образование в СУ „Св. Климент Охридски“ със специалност  „Музикална педагогика“. Младата певица е и всеотдаен учител, преподава музика в столичното 55-то училище “Петко Каравелов”. На рождения й ден преди броени дни възпитаниците й в училището я изненадаха с торта, песен и много прегръдки. Талантливата родопчанка е печелила редица награди, сред които и престижната, защото е на родна почва – първа награда от събора в Рожен.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?