46
Следвайте ни

Родопчанка намери плик с над 2000 лева и го върна

viber icon

Добро дело преди празниците трогна Смолянско. Вчера около 13 часа, на пешеходна пътека в района на МБАЛ“ Д-р Братан Шукеров“, 49-годишна жена намира плик с голяма сума пари. Жителката на с. Смилян подава сигнал за намерените пари в полицията. Униформените реагират незабавно, вземат сумата и я занасят за съхранение в  местното районно полицейско управление, до намиране на собственика.

При прегледа на съдържанието на плика е установено, че в него има сума от 2251 лв., налични са и документи, удостоверяващи притежателя им – медицинска лаборатория, намираща се в сградата на болницата. Междувременно служител от същата лаборатория се обажда на тел. 112, за да сигнализира за изгубена сума пари от техен куриер, който трябвало да ги транспортира и предаде в централното й управление. Така, след потвърждение за съдържанието на плика, парите са върнати на служител на медицинското заведение.

От ръководството на ОД на МВР-Смолян изказаха публично благодарност за достойната постъпка и активната гражданска позиция на жената.

 

 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Леле Куков

Леле Куков

17.12.2021 | 15:36

Проста помакиня, сигурно не е и ваксинирана, нали?

Отговори
1 13
Ти си прост

Ти си прост

17.12.2021 | 15:56

Жената е постъпила, както й е подсказала съвестта. И аз бих постъпил по същия начин. Това е достойна за уважение постъпка. Всеки би могъл да вземе парите и да изчезне, малко са тези които биха ги върнали.

Отговори
13 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?