Следвайте ни

Ревизоро: Замърсяването на реките е огромно, сезирахме прокуратурата

viber icon

Замърсяването на реките Юговска и Чепеларска е много голямо. Сезирали сме прокуратурата за действията на фирма "Лъки Инвест". Това заяви министърът на околната среда Емил Димитров-Ревизоро, който пристигна на място.

Заедно със специалисти от Басейнова дирекция, инспекцията по околната среда и водите на Смолян и областния управител Дани Каназирева той се качи до хвостохранилището на "Лъки Инвест" в планината.

На фирмата вече е съставено наказателно постановление за предишното замърсяване. Максималната глоба е 10 000 лв.

Дани Каназирева заяви, че започва да мисли, че поредицата от замърсявания са умишлени и целят дестабилизация на страната.

Шлюзовете са спрени, а кметовете на съседните села и Асеновград са предупредени водата на реките да не се използва за напояване на животните. Питейната вода е в нормите, постоянно се правят проби, увери Ревизоро.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Коментари (1)

Мильо Милев

23.02.2020 | 11:38

Аве, Емо, внимавай с кого и къде ходиш! Тая до тебе е толкова токсична, че ще ти стопи рейтинга наполовина. Направо ще ти омекнат подметките от нея

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?