49
Следвайте ни

Ремонтират ударно кръстовище капан в Смолян

viber icon

Кръстовище в Смолян с уникално досега движение, което не отговаряше на Закона за пътищата, ще се ремонтира ударно, за да се превърне в истинско пътно съоръжение по стандарт.

Досега всеки приходящ турист се изненадваше от движението в кръстовището на главния булевард "България" към улица "Дичо Петров" и областната болница, тъй като за него не важаха правилата, който е в кръга да е с предимство. "Това всъщност досега бе остров с кръстовище, сега ще бъде превърнато в истински кръгово кръстовище с всички знаци и правила както е по Закона за пътищата", каза зам. - кметът инж. Марияна Цекова. Крайният срок за завършването на кръстовището е 22 септември.

Първият етап включва седем работни участъка с различна дължина, намиращи се върху тротоара и разделителната ивица в зоната на кръстовището и централния остров. При втория етап строително-монтажните работи ще се изпълняват върху пътното платно.

От управата въведоха временна организация на движението.

Обектът се изпълнява от фирма "ИСА 2000" ЕООД.

Ремонтът на кръстовището е част от проекта за облагородяване на централния булевард на областния град. Поетапно се ремонтират тротоарите, където са най-компрометирани и участъци, които се нуждаят от ремонт, каза инж. Цекова. Вече бяха ремонтирани тротоарите на булеварда при административните сгради на общината и областната управа. Предстои да се прави ремонт на тротоари и най-компрометирани участъци и по целия булевард до кино "Дружба". Разполагаме с ограничени средства и от тях ще бъдат извършени най-належащите ремонти, посочи зам.- кметът.

 

 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?