46
Следвайте ни

Ремонтират пътя, за който маданските села се вдигнаха на протест

viber icon

Седмица след като кметовете на маданските села Леска, Върбина, Студена, Боровина, Букова поляна, Буково, Галище, Вехтино, Цирка, Купен и Равнил внесоха жалба и протестна подписка от жителите на населените места в Министерство на регионалното развитие и благоустройството и Агенция „Пътна инфраструктура“ за възстановяване на републиканския път III-865, минаващ през с. Леска, ремонтът вече е в ход на изпълнение, съобщи кметът на Мадан Фахри Молайсенов.

От пътната агенция са дали уверение, че ремонтът стартира от най-компрометираната отсечка, която е 50 м, а по-нататък във времето ще се рехабилитира и цялото двукилометрово трасе. Това обаче не задоволява хората, подписали жалбата. Те изразиха опасенията си, че работата ще остане отново недовършена, затова протестните действия, описани в искането им не се отменят и дори ще продължат до завършване на целия ремонт.

Припомняме, че причината за недоволството на хората бе започналият, преди повече от година ремонт на пътя, който обаче през декември 2020 г. спря, а 2-километровото трасе остана недовършено.  следствие на ремонтните дейности, на места пътят остана с изровена асфалтова настилка, което създава изключително затруднение и неудобство на жителите от осем населени места, преминаващи ежедневно по трасето.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?